
Ik wil deze blog wijden aan het, in mijn ogen, meest ondergewaardeerde koekje wat er bestaat. De Macaron. Bij de een lopen, alleen bij het horen van de naam, de rillingen over de rug terwijl bij andere het water in de mond loopt.
Laat ik eens beginnen met mijn eerste ontmoeting met de Macaron. Haha het ergste is dat ik dit moment ook gewoon nog helemaal tot in detail weet terwijl het toch al meer dan 20 jaar geleden is. (Dit is z'on'' ik voel me oud momentje'').
We vierden de verjaardag van mijn Oma die toen 70 werd en daar was een catering met allemaal lekkere toetjes waaronder macarons.
Nu ben ik iemand die bij een buffet al snel de voor- en hoofdgerechten voorbij loop en vaak wanneer iedereen nog moet beginnen aan het hoofdgerecht ik al aan het toetjesbuffet ben begonnen.
Maar daar lagen ze, mooie roze, en groene macarons. Ik vond ze er mooi en zoet uitzien. Dus snel pakte ik zon groen schattig koekje en beet erin. Nou als ik er nu nog aan terug denk proef ik de smaak nog steeds en dit was zeker geen positieve ervaring. Het smaakte helemaal niet zoet, maar eerder bittere. Een overheersende (waarvan ik nu weet dat dit amandel is) smaak die ik op dat moment niet thuis kon brengen met een vleug van pistache, maar dan het pistache nootje die je altij 1 of 2 in je zak nootjes hebt waarvan je weet dat je die niet moet eten omdat die net te zwart is maar je deze vaak toch in je mond stopt en wegwerkt met een paar goede nootjes. Dit was helemaal niet zoet en lekker, dit was gewoonweg vies en klef.
Vanaf dat moment heb ik nooit meer een macaron gegeten. Alhoewel ik ze er altijd erg gezellig uit vond zien vergat ik nooit die smaak.
Tot het moment dat ik z'on 5 jaar geleden in het bakwereldje terecht kwam. Iedere hobbybakker komt op een punt dat ze macarons willen leren maken. Misschien omdat gezegd wordt dat dit een van de moeilijkste koekjes is om te maken(wat ook zo bleek te zijn), of misschien omdat dit in mijn ogen de meest gezellige en fotogenieke koekjes zijn.
Maar ook ik had het macaronvirus te pakken en ging op zoek naar HET recept om macarons te maken. Nou daar kwam ik van een koude kermis thuis want na tig verschillende recepten en heel veel bakplaten gevuld met mislukte macaronschelpen gaf ik de moed op. Te dik beslag, te dun beslag, ze scheurde, kregen geen voetje en noem alles maar op wat verkeerd kan gaan bij het macaron proces.
Ik zette het amandelmeel achterin de kast en pakte mijn leven weer op. (oké dat is wat overdreven)
Totdat ik bij Beyond in Nuenen werd ingehuurd om te helpen bakken bij mijn oud collegaatje Jamie-mee. Voor degene die nog nooit bij Beyond in Nuenen zijn geweest, dit is echt een aanrader.! Voor mij persoonlijk is de Smoothie bowl van Beyond echt iets wat je een keer in je leven geproefd moet hebben.
Omdat ik daar ook macarons moest gaan maken moest ik natuurlijk eerst proeven....... jeeee wat was dit. Dit was gewoon hemels. De smaak, de structuur van het koekje, gewoonweg heerlijk. Dat was ander koek als peper.... uh macarons uit de winkel.
Vervolgens thuis meteen de draad weer opgepakt, de amandelmeel weer uit de kast en weer gaan bakken. En vanaf dat moment lukte ze bij mij ook (met uitzonderingen ertussen en niet altijd perfect). Natuurlijk had ik ondertussen een ander recept en de macaron gevuld met een totaal andere vulling als waar de meeste macarons mee zijn gevuld. Lichter, romiger, en met vele smaak mogelijkheden.
Mijn eigen macaron waar ik heel trots op ben en die ik het liefst iedereen laat proeven. Vooral de mensen die macarons niet lekker vinden. Gewoon om het idee van de smaak van een macaron uit de supermarkt weg te halen. Dit is niet te vergelijken.
Nu ben ik natuurlijk wel erg benieuwd naar jullie mening over macarons!
Tussen het schrijven van deze blog door heb ik natuurlijk weer wat lekkere macarons gebakken en gevuld met een heerlijke mokka vulling.
Deze zijn te bestellen op de website maar ook om te vieren dat de webshop geopend is krijgt iedereen die een bestelling plaatst en in de maand juli deze bestelling op komt halen gratis een macaron!
Reactie plaatsen
Reacties
Hee tante marou wat en leuke blog😍💕
Hoi lieve Yara
Wat leuk dat jij mijn blogs leest...
Dikke kus van mij
Aah de macarons, ook iets waarvan ik ze vroeger nooit lekker vond, omdat ik helemaal geen fan ben van amandelen. Nu heb ik die wel steeds beter leren eten, maar mij maak je nooit blij met gebak met amandel schaafsel. Maar jouw macarons vind ik altijd erg lekker! Maar het liefst wel de zoete smaken qua vulling :)
Helemaal mee eens Ayla. Ik ben ook niet van de amandelschaafsel..doe mijn maar lekker nogatine op de zijkanten van een taart... een amandel mag wel op een gevulde koek. Dat kan dan nog wel. 😀